Sałatka z ryżem i tuńczykiem

4.5 (161 ocen)

Sałatka ryżowa z dodatkiem tuńczyka.

Składniki:

  • 1 woreczek ryżu basmati
    1 puszka tuńczyka w kawałkach
    150 g żółtego sera
    4 kiszone ogórki
    sól z pieprzem
    1 łyżka posiekanego szczypiorku
    2 łyżki majonezu
    1 łyżka musztardy sarepskiej lub delikatesowej
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Majonez Ser

Sałatka z ryżem i tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować, osączyć i wystudzić. Tuńczyka dobrze osączyć z zalewy. Ryż wsypać do miski, dodać tuńczyka i posiekany szczypiorek. Ogórki i ser żółty pokroić w kostkę. Dodać do miski wszystko dokładanie wymieszać, doprawić do smaku solą z pieprzem. Następnie dodać majonez i musztardę i jeszcze raz dokłdanie wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Ryż Sałata Sery Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować