Sałatka z ryżem, brokułami i szynką

4.48 (159 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 4 osób

pyszna i lekka

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 200g ryżu,
    1 średni brokuł,
    1 puszka kukurydzy konserwowej,
    5-6 plasterków szynki konserwowej,
    sól,
    pieprz,
    1 - 2 łyżki majonezu,
    2 łyżki jogurtu naturalnego.
Wystaw ocenę:

4.48 (159 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Szynki

Sałatka z ryżem, brokułami i szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotuj. Brokuł podziel na małe kawałki i wrzuć na osolony wrzątek. Gotuj 4-5 minut. Odcedź. Ryż i brokuł przełóż do miski. Wsyp kukurydzę oraz pokrojoną szynkę. Dodaj majonez i jogurt naturalny. Wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Kukurydza Ryż Szynka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować