Sałatka z rukoli z grillowaną polędwiczką i ciecierzycą

3 (1 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Moja rodzina uwielbia wykwintne sałatki , ta jak najbardziej do nich należy.Najlepiej smakuje na świeżym powietrzu , jest lekka a zarazem syta.

Składniki:

  • ( Na dwie porcję)
    1 średnia polędwiczka wieprzowa ok. 400g.
    1/2 łyżeczki soli
    1/2 łyżeczki pieprzu
    1 łyżka oliwy z oliwek
    2 duże górne liście sałaty lodowej na miseczki
    2 garście rukoli
    6 pomidorków koktailowych
    100g. ugotowanej ciecierzycy
    listki świeżej bazylli
    sos sojowy ciemny
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka wiosenna Sosy

Sałatka z rukoli z grillowaną polędwiczką i ciecierzycą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczkę umyć , oczyścić z błonek.
    Pokroić w cienkie 0,5 cm plasterki.
    Oliwę wymieszać z solą i pieprzem , natrzeć mięso.
    Rozgrzać patelnie grillową lub grilla elektrycznego/węglowego , smażyć plasterki polędwiczki po 1-2min. z każdej strony.
  • 2. W miseczki z liści sałaty wkładać po garści rukoli , posypać ciecierzycą oraz ułożyć plastry polędwiczki.
    Do każdej sałatki dodać po 3 umyte pomidorki koktajlowe oraz listki bazylii.
    Sałatki polać sosem sojowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rukola Sałata Ciecierzyca Sos sojowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_02-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować