Sałatka z rukoli, szparagów i truskawek

0 (0 ocen)

  • 20 min

Mam dzisiaj dla was fantastyczną, lekką, orzeźwiającą sałatkę. Idealnie pasującą do potraw z grilla i nie tylko. Sezon na truskawki i szparagi w pełni więc korzystajmy.

  • 20 min

Składniki:

  • 50g rukoli
    8 truskawek
    3 szparagi zielone
    1 brzoskwinia ciasteczkowa
    1 łyżeczka płatków kokosowych
    sos
    1 łyżka miodu
    2 łyżki soku z cytryny
    1 łyżka ostrej musztardy
    Z podanych składników przygotować sos.

Sałatka z rukoli, szparagów i truskawek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rukolę płuczemy, truskawki myjemy przecinamy na ćwiartki, szparagi myjemy, obcinamy końcówki, tniemy na kilka części i przekrajamy wzdłuż, brzoskwinie myjemy i kroimy na plasterki. Wszystko ze sobą delikatnie mieszamy. polewamy sosem, na koniec posypujemy płatkami kokosowymi. Jest pysznie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy