Sałatka z rukoli, salami, fety i winogron

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Pyszna, goście byli zachwyceni

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie rukoli
    1/2 opakowania sera feta
    kilkanaście ciemnych winogron
    2 garści orzechów włoskich
    200 g salami w kawałku
    1 czerwona cebula
    Sos:
    1 łyżka octu winnego
    5 łyżek oleju
    kilka łyżek wody
    duża szczypta soli
    świeżo zmielony czarny pieprz
    ulubione suszone zioła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Wina

Sałatka z rukoli, salami, fety i winogron - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rukolę myjemy i układamy na półmisku.
    Orzechy prażymy kilka minut na rozgrzanej patelni. Winogrona przecinamy na pół, Ser feta kroimy w malutką kostkę. Salami kroimy w slupki i smażymy na rozgrzanej patelni kilka minut, po czym osączamy z wytrąconego tłuszczu. Cebulę kroimy w cieniutkie piórka.
  • 2. Wszystkie składniki rozkładamy na rukoli.
    Ze składników na sos mieszamy vinegret i polewamy nim całość.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Feta Orzechy Rukola Sałata Winogrona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować