Sałatka z rukolą i prażonym słonecznikiem pod fetą

4.48 (205 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Jedna z moich ulubionych

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 200g rukoli
    200g mieszanki sałat
    100g sera feta
    100g słonecznika
    1 – 2 ogórki
    1 pomidor
    Pęczek szczypiorku
    Pęczek koperku
    Mieszanka suszonych ziół
    4 łyżki oliwy
Wystaw ocenę:

4.48 (205 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z rukolą i prażonym słonecznikiem pod fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Ogórki i pomidora pokroić w kostkę. Podobnie ser feta. Szczypiorek i koperek posiekać. Suszone zioła wymieszać z olejem. Rukolę połączyć z mieszanką sałat. Na nich ogórki, pomidora, szczypiorek z koperkiem, fetę i słonecznik. Całość polać olejem wymieszanym z ziołami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor Rukola Sery Słonecznik

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować