Sałatka z rukolą, arbuzem i fetą

4.5 (169 ocen)

  • 15 min

Lekka i orzeźwiająca sałatka, wspaniały dodatek do obiadu lub dań z grilla.

  • 15 min

Składniki:

  • 2 garście rukoli
    mały kawałek arbuza
    100 g sera feta pokrojonego lub w kawałku
    małe opakowanie oliwek (ok. 70 g)
    ½ niedużej, czerwonej cebuli

    Sos winegret :
    3 łyżki oliwy
    1 łyżka octu
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z rukolą, arbuzem i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rukolę przepłukuję pod wodą, osuszam, wkładam do miski. Arbuza kroję w kostkę, dodaję razem z fetą (jeśli mamy fetę w kawałku to trzeba ją rozkruszyć palcami albo pokroić) i oliwkami do sałaty. Cebulę obieram i kroje w cienkie plasterki, dorzucam do reszty. Przygotowuje dressing : w małej szklaneczce umieszczam oliwę, ocet oraz porządną szczyptę soli i pieprzu, mieszam aż wszystko się połączy, polewam sałatę, mieszam, podaję.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować