Sałatka z roszponki z truskawkami i pomarańczą

0 (0 ocen)

  • 10 min

Sałatkę zrobiłam dla gości , do łososia pieczonego z warzywami

  • 10 min

Składniki:

  • 0,5 op roszponki
    1 pomarańcza
    10 truskawek
    2 łyżki płatków migdałowych
    2 łyżki oliwy
    1 ząbek czosnku
    sól
    biały pieprz mielony

Sałatka z roszponki z truskawkami i pomarańczą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wymieszać 2 łyżki oliwy i przeciśniętym ząbkiem czosnku. Doprawić solą i białym pieprzem.
    Pomarańczę podzielić na cząstki i zdjąć białą skórkę.
    Roszponkę umyć, osuszyć i ułożyć na półmisku. Na to położyć truskawki pokrojone w plasterki oraz fileciki z pomarańczy.
    Sałatkę polać sosem , posypać płatkami i podawać.

Porady

Płatki migdałowe można uprażyć na patelni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy