sałatka z roszponki i tuńczyka

4.5 (197 ocen)

Sałatka jest bardzo, smaczna, pożywna i szybka w przyrządzeniu.

Składniki:

  • - sałatka roszponka –ok. 25 dkg
    - tuńczyk w sosie własnym w kawałkach
    - 1 średniej wielkości czerwona cebula
    - 2 pomidory
    - oliwki- 1 opakowanie ok. 70 g
    - sól, pieprz do smaku, bazylia, oliwa z oliwek
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z roszponki i tuńczyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do pokrojonej roszponki dodać tuńczyka z puszki oraz oliwki. Następnie dodać pokrojone w ćwiartki pomidory oraz pokrojoną cebulę. Przyprawić solą, pieprzem, bazylia i polać oliwą z oliwek.
    Roszponka jest bogata w witaminy C, A i B oraz zawiera sole mineralne. Godna jest polecenia, gdyż należy do nielicznych gatunków które można zbierać nawet w okresie zimowy spod śniegu.

Porady

Rada: zamiast roszponki możemy użyć innej dowolnej sałaty.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować