Sałatka z roszponki i ciecierzycy

4.5 (162 ocen)

Do sałatki zrobiłam miodowo-musztardowy dip,który uzupełnia i podnosi smak sałatki.

Składniki:

  • 1/2 szklanki ziaren cieciorki
    1/2 łyżeczki sody
    2 szklanki roszponki
    10-12 kulek mozzarelli
    10 pomidorków mini
    Dip:
    2 łyżki oliwy
    1 łyżka wody
    1 łyżeczka miodu
    1 łyżeczka musztardy miodowej
    1 łyżka soku z cytryny
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Dip

Sałatka z roszponki i ciecierzycy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cieciorkę płuczemy i zalewamy wodą na noc.
    Rano wodę odlewamy, a cieciorkę wrzucamy na wrzącą wodę z dodatkiem sody i soli. Gotujemy 12-15 minut, osączamy na sicie,przelewamy zimną wodą.
  • 2. Roszponkę przebieramy,płuczemy,osączamy na sicie.
    Do salaterki wkładamy listki roszponki , pomidorki przekrojone na połówki i kulki mozzarelli, dokładamy ciecierzycę i delikatnie mieszamy.
  • 3. Składniki sosu mieszamy ze sobą dokładnie, polewamy sałatkę i wstawiamy na 15 minut do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować