Przy robieniu pizzy, zostało mi mnóstwo składników, wiec wykorzystałam je do sałatki. Kolorowa, wiosenna, świeża sałatka z sosem czosnkowym.
Składniki:
dla 4 osób
4 jajka ugotowane na twardo
3 garście świeżej roszponki
5-6 pomidorków koktajlowych
2 łyżki suszonej, prażonej cebulki
2 małe oscypki lub 1 duży
sól
pieprz
sos czosnkowy
Sałatka z roszponką, oscypkiem i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Sałatę opłukać, rozłożyć na płaskim dużym talerzu. Pomidorki i ugotowane jajka pokroić w ćwiartki, oscypki w plasterki, wszystko ułożyć na sałacie. Posypać cebulką suszoną. Doprawić solą i pieprzem. Przed podaniem polać sosem czosnkowym.
Komentarze