Sałatka z roszponką, oscypkiem i jajkiem

4.49 (146 ocen)

Przy robieniu pizzy, zostało mi mnóstwo składników, wiec wykorzystałam je do sałatki. Kolorowa, wiosenna, świeża sałatka z sosem czosnkowym.

Składniki:

  • dla 4 osób
    4 jajka ugotowane na twardo
    3 garście świeżej roszponki
    5-6 pomidorków koktajlowych
    2 łyżki suszonej, prażonej cebulki
    2 małe oscypki lub 1 duży
    sól
    pieprz
    sos czosnkowy
Wystaw ocenę:

4.49 (146 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko

Sałatka z roszponką, oscypkiem i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę opłukać, rozłożyć na płaskim dużym talerzu. Pomidorki i ugotowane jajka pokroić w ćwiartki, oscypki w plasterki, wszystko ułożyć na sałacie. Posypać cebulką suszoną. Doprawić solą i pieprzem. Przed podaniem polać sosem czosnkowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować