Sałatka z roszponką, ogórkiem, jajkiem i paluszkami krabowymi

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Szybka w przygotowaniu, tania, pachnąca koperkiem sałatka ze świeżej sałaty, zielonego ogórka, jajek i delikatnych paluszków krabowych, która polana wyrazistym musztardowym sosem smakuje rewelacyjnie i jest doskonałą propozycją drugiego śniadania.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • 80g roszponki
    2 zielone ogórki
    4 jajka
    100g paluszków krabowych surimi
    3 łyżki posiekanego koperku

    Sos musztardowy:
    3 łyżeczki musztardy miodowej
    1 łyżeczka musztardy chrzanowej
    1 łyżka majonezu
    2 łyżki śmietany 18%
    sól morska
    świeżo zmielony pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z roszponką, ogórkiem, jajkiem i paluszkami krabowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Roszponkę umyć i osuszyć.
  • 2. Ogórki umyć, pokroić w 3mm plastry.
  • 3. Jajka ugotować na twardo, obrać, a następnie pokroić w ćwiartki.
  • 4. Paluszki krabowe pokroić w kostkę.
  • 5. Sos: musztardy, majonez, śmietanę wymieszać ze sobą do jednolitej konsystencji. Następnie doprawić solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać.
  • 6. Sałatkę układać na półmisku lub dużym talerzu następująco: roszponka, ogórki, jajka, paluszki krabowe, polać sosem musztardowym, posypać koperkiem, całość oprószyć solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować