Sałatka z roszponki i mieszanki warzywnej

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na sałatkę z roszponki i mieszanki warzywnej oraz papryki. Bardzo smaczna sałatka którą możemy podać do drugiego dania. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Garść roszponki
    8 łyżek mrożonki ( marchew, groszek, kalafior)
    1/4 średniej cebuli
    1/3 żółtej papryki
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    1/2 łyżeczki soli
    1/4 łyżeczki pieprzu
    woda - do gotowania mrożonych warzyw
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Dodatki

Sałatka z roszponki i mieszanki warzywnej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka z roszponki i mieszanki warzywnej 1. Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. W międzyczasie myjemy roszponke i odsączamy z wody. Mrożone warzywa wkładamy do gotującej się wody i gotujemy według pzepisu na opakowniu. Ugotowane warzywa przekładamy do miski z zimną wodą, po kilku minutach odsączamy. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Paprykę myjemy i kroimy w kostkę. Składniki na sos przekładamy do miski i mieszamy. Na talerzu układamy : roszponkę, warzywa i polewamy sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Roszponka Sałata Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować