Pyszna zdrowa sałatka. Sprawdzi się zarówno jako dodatek do mięs np. z grilla, wędlin ale również rewelacyjnie smakuje na kanapce. Fajna propozycja na różnego rodzaju uroczystości, święta.
20 min
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
2-3 średniej wielkości pory (biała część i trochę zielonej),
4 jajka ugotowane na twardo,
100 g żółtego sera,
1 duże jabłko ( u mnie najczęściej Renata),
1 łyżka pokrojonej drobno natki pietruszki
ok. 3-4 łyżki majonezu
sól, pieprz do smaku
Sałatka z porów z jajkiem i żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pory przekroić wzdłuż i pokroić w półplasterki, następnie zalać wrzącą wodą i odcedzić. Jabłko umyć, obrać, wyjąć gniazda i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jajko ugotować na twardo i ser również zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać majonez, sól, pieprz, i pokrojoną natkę zielonej pietruszki i wymieszać. Smacznego!
Komentarze