Sałatka z porów z jajkiem i żółtym serem

5 (2 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszna zdrowa sałatka. Sprawdzi się zarówno jako dodatek do mięs np. z grilla, wędlin ale również rewelacyjnie smakuje na kanapce. Fajna propozycja na różnego rodzaju uroczystości, święta.

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2-3 średniej wielkości pory (biała część i trochę zielonej),
    4 jajka ugotowane na twardo,
    100 g żółtego sera,
    1 duże jabłko ( u mnie najczęściej Renata),
    1 łyżka pokrojonej drobno natki pietruszki
    ok. 3-4 łyżki majonezu
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Dodatki

Sałatka z porów z jajkiem i żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pory przekroić wzdłuż i pokroić w półplasterki, następnie zalać wrzącą wodą i odcedzić. Jabłko umyć, obrać, wyjąć gniazda i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jajko ugotować na twardo i ser również zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać majonez, sól, pieprz, i pokrojoną natkę zielonej pietruszki i wymieszać. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować