Sałatka z porów i kurczaka z bakaliami

0 (0 ocen)

Sałatka o słodko - ostrym połączeniu. Charakterystyczny ostry smak porów, przełamany słodyczą miękkich rodzynek.

Składniki:

  • 3 pory
    1 filet z kurczaka
    2 garści orzechów włoskich
    2 garści rodzynek
    ok. 4 łyżki majonezu
    olej do smażenia
    sól
    pieprz
    papryka słodka

Sałatka z porów i kurczaka z bakaliami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pory umyć, pokroić w półplasterki, zasolić i odstawić na ok. 1 godz. Odcisnąć z soków. Filet pokroić. Doprawić solą, pieprzem i papryką. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć kurczaka na złoty kolor.

    Rodzynki namoczyć. Orzechy posiekać. Do porów dodać kurczaka (z pozostałym tłuszczykiem), orzechy i odsączone z wody rodzynki.

    Dodać majonez i wymieszać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy