Sałatka z porów

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Smaczna, szybka i prosta w wykonaniu sałatka z porów.
Połączenie smaku pora, jajek oraz musztardy i majonezu nadaje sałatce niezapomniany smak.
Sałatka której nie można się oprzeć, raz nałożona skusi każdego po więcej.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pory 2 szt,
    ugotowane jajka 2 -3 szt,
    ogórki konserwowe 2,
    natka pietruszki 1/2 pęczka,
    sól i pieprz do smaku,
    musztarda 1 duża łyżka,
    majonez najlepiej według uznania (ja lubię dużo)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Sałatka z porów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka z porów 1. Pory po opłukaniu i osuszeniu pokroić w cienkie plasterki. Lekko sparzyć wrzątkiem i od razu odcedzić.
    Jajka ugotować na twardo, po ugotowaniu przepłukać zimną wodą, obrać ze skorupek, pokroić w drobną kostkę lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
    Ogórki konserwowe pokroić w kostkę, a natkę pietruszki drobniutko poszatkować.
    Wszystkie składniki połączyć z musztardą oraz majonezem, doprawić solą i pieprzem do smaku i wymieszać.
    Sałatkę podać na plasterkach ogórka, udekorowaną porem oraz połówkami ugotowanych jajek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Gotowanie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować