Smaczna, szybka i prosta w wykonaniu sałatka z porów.
Połączenie smaku pora, jajek oraz musztardy i majonezu nadaje sałatce niezapomniany smak.
Sałatka której nie można się oprzeć, raz nałożona skusi każdego po więcej.
30 min
Dla 3 osób
Łatwy
Składniki:
pory 2 szt,
ugotowane jajka 2 -3 szt,
ogórki konserwowe 2,
natka pietruszki 1/2 pęczka,
sól i pieprz do smaku,
musztarda 1 duża łyżka,
majonez najlepiej według uznania (ja lubię dużo)
Sałatka z porów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pory po opłukaniu i osuszeniu pokroić w cienkie plasterki. Lekko sparzyć wrzątkiem i od razu odcedzić.
Jajka ugotować na twardo, po ugotowaniu przepłukać zimną wodą, obrać ze skorupek, pokroić w drobną kostkę lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Ogórki konserwowe pokroić w kostkę, a natkę pietruszki drobniutko poszatkować.
Wszystkie składniki połączyć z musztardą oraz majonezem, doprawić solą i pieprzem do smaku i wymieszać.
Sałatkę podać na plasterkach ogórka, udekorowaną porem oraz połówkami ugotowanych jajek.
Komentarze