Owoce i pestki dyni podkreślają oryginalny smak sałatki.
25 min
Składniki:
1 por
1 mały słoik dyni marynowanej
½ małej kapusty pekińskiej
20 dag szynki z indyka
½ opakowania sera sałatkowego typu feta
4 łyżki pestek dyni
Sos:
3 łyżki oliwy
2 łyżki octu owocowego
1 łyżeczka naturalnego miodu
1 łyżeczka musztardy
sól, pieprz
Sałatka z porem i dynią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Por drobno siekamy i zalewamy wrzącą wodą, odcedzamy i polewamy zimną wodą, odsączamy. Kapustę siekamy, szynkę, ser i dynię kroimy w kostkę. Pestki dyni prażymy na suchej patelni.
2.Por, kapustę, szynkę i dynię mieszamy. Łączymy dokładnie składniki sosu, polewamy sałatkę, dodajemy ser i delikatnie mieszamy. Przyprawiamy solą i pieprzem. Po wierzchu posypujemy uprażonymi pestkami dyni.
Komentarze