Postanowiłam ją przyszykować jako dodatek do niedzielnego obiadu.
Składniki:
2-3 białe części pora
2 jajka
50g sera żółtego lub mozzarelli
1 duża cebula
3-4 łyżki konserwowej kukurydzy
2 łyżki majonezu lub jogurtu naturalnego
sól, pieprz
opcjonalnie: musztarda
Sałatka z pora z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i drobno kroimy.
Por kroimy w cienkie krążki, cebulę siekamy w pióra, kukurydzę odsączamy z zalewy, natomiast ser ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Wszystko razem mieszamy, dodając majonez. Przyprawiamy solą i pieprzem, ewentualnie dodajemy musztardę.
Odstawiamy na kilka godzin do lodówki, by smaki się przegryzły.
Komentarze