Sałatka z pora i jajek z rzodkiewką

4 (2 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Banalnie prosta i przepyszna sałatka z zaledwie trzech głównych składników. Świetna do do dań z grilla ale świetnie się sprawdzi również podawana do pieczonych i smażonych mięs.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 jajek
    około 15 cm kawałek grubszego pora około 150 g (biała część)
    mały pęczek rzodkiewek
    2 łyżki majonezu
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4 (2 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z pora i jajek z rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, następnie ostudzić i zimne pokroić na mniejsze kawałki ale nie za drobno.
    Pora pokroić w bardzo cienkie półplasterki, następnie przełożyć na sito i przelać wrzątkiem, pozostawić do odsączenia.
    Rzodkiewkę pokroić na cienkie paseczki lub kostkę.
    Wszystkie składniki przełożyć do miski dodać majonez i przyprawy.
    Całość dokładnie wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Por Jajka Rzodkiewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować