Banalnie prosta i przepyszna sałatka z zaledwie trzech głównych składników. Świetna do do dań z grilla ale świetnie się sprawdzi również podawana do pieczonych i smażonych mięs.
30 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
5 jajek
około 15 cm kawałek grubszego pora około 150 g (biała część)
mały pęczek rzodkiewek
2 łyżki majonezu
sól
pieprz
Sałatka z pora i jajek z rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ugotować na twardo, następnie ostudzić i zimne pokroić na mniejsze kawałki ale nie za drobno.
Pora pokroić w bardzo cienkie półplasterki, następnie przełożyć na sito i przelać wrzątkiem, pozostawić do odsączenia.
Rzodkiewkę pokroić na cienkie paseczki lub kostkę.
Wszystkie składniki przełożyć do miski dodać majonez i przyprawy.
Całość dokładnie wymieszać.
Komentarze