Sałatka z pomidorem,brokułem i kalafiorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z fasolki szparagowej usunąć końce. Kalafiora i brokuła podzielić na małe różyczki,opłukać. Gotować we wrzącej i osolonej wodzie brokuły i kalafiora 10 minut,fasolkę kilka minut dłużej.
2.Jajka ugotować na twardo,obrać ze skorupek i pokroić w grubsze paski
3.Pomidory opłukać, osączyć,pokroić w podłużne kawałki.
4.Warzywa ugotowane odcedzić,osączyć,fasolkę pokroić na mniejsze kawałki.
5.Układać w misce najpierw pomidory, jajka, warzywa.
6.Sos francuski rozmieszać z wodą i oliwą. Do sosu dodać majonez,dobrze wymieszać,polać sosem sałatkę. Podawać zaraz po przygotowaniu.
Komentarze