Sałatka z polędwiczką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Błyskawiczna i smaczna. Gwarantuje, że zrobi furorę na imprezie.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g roszponki
    słoik pomidorów suszonych z ziołami
    600 g polędwiczki wieprzowej
    prażona cebulka wg uznania
    2 łyżki oleju
    1 łyżka przyprawy do mięs
    1 łyżeczka przyprawy do gyrosa
    2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej
    sól i pieprz do smaku
    SOS:
    200 g jogurtu naturalnego
    2 łyżki majonezu
    1 opakowanie sosu francuskiego
    2 łyżeczki musztardy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Polędwica Polędwiczki

Sałatka z polędwiczką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, osuszamy, oczyszczamy z błonek i tłuszczu. Smarujemy olejem z przyprawami i odstawiamy do lodówki na noc. Obsmażamy polędwice na patelni z każdej strony, następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku w 180 stopniach przez 30 minut.
  • 2. Po ostudzeniu kroimy w cienkie plastry. Na talerzu rozkładamy roszponkę, układamy mięso. Posypujemy suszonymi pomidorami pokrojonymi w paseczki bez zalewy. Składniki sosu mieszamy i polewamy nim sałatkę. Posypujemy prażoną cebulką. Smacznego.

Porady

Najlepiej smakuje z bagietką czosnkową.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Polędwica wieprzowa Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować