Sałatka z pierożkami ravioli

0 (0 ocen)

Sałatka z gotowanymi pierożkami ravioli i sosem jogurtowo-majonezowym. Propozycja na śniadanie i kolację.

Składniki:

  • 140g pierożków ravioli np. z serem
    1/2 małej puszki kukurydzy
    1/2 małej puszki groszku konserwowego
    250g szynki konserwowej
    5 jajek na twardo
    10 dużych marynowanych pieczarek
    1 mały kubek jogurtu naturalnego gęstego
    4 łyżki majonezu
    2 łyżki ketchupu pikantnego
    sól, pieprz do smaku

Sałatka z pierożkami ravioli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierożki ravioli gotujemy wg przepisu na opakowaniu (ok 15 minut). Przelewamy zimną wodą i odcedzamy. Studzimy.
    Jajka, szynkę konserwową oraz pieczarki kroimy w kostkę. Do tych składników dodajemy pozostałe: przelany wodą i przecedzony groszek konserwowy oraz kukurydzę a także zimne pierożki ravioli.
    Jogurt naturalny łączymy z ketchupem oraz majonezem, a następnie z sałatką. Doprawiamy solą i pieprzem.

Komentarze

Podobne przepisy