Sałatka jest pyszna, zdrowa i niezwykle szybka w przygotowaniu (o ile posiadamy upieczone buraczki). Idealnie nadaje się na samoistną przekąskę oraz dodatek obiadowy.
15 min
Składniki:
(1 duża lub 2 mniejsze porcje)
2-3 garście mieszanki sałat
2 jajka
2 pieczone buraki
6-8 szparagów marynowanych
Dodatkowo:
1-2 łyżki oliwy
zalewa od szparagów do skropienia
sól, pieprz
Sałatka z pieczonymi burakami, szparagami i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka należy ugotować na twardo i przekroić na 4 części.
Buraki pokroić w półplasterki, a szparagi na mniejsze kawałki.
2.Sałatę luźno ułożyć na talerzu i na wierzchu poukładać buraki, szparagi oraz jajka.
Całość skropić oliwą, odrobiną zalewy od szparagów i doprawić do smaku.
Komentarze