Sałatka z pieczonymi burakami, szparagami i jajkiem

0 (0 ocen)

  • 15 min

Sałatka jest pyszna, zdrowa i niezwykle szybka w przygotowaniu (o ile posiadamy upieczone buraczki). Idealnie nadaje się na samoistną przekąskę oraz dodatek obiadowy.

  • 15 min

Składniki:

  • (1 duża lub 2 mniejsze porcje)
    2-3 garście mieszanki sałat
    2 jajka
    2 pieczone buraki
    6-8 szparagów marynowanych
    Dodatkowo:
    1-2 łyżki oliwy
    zalewa od szparagów do skropienia
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko

Sałatka z pieczonymi burakami, szparagami i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0gb5djl 1. Jajka należy ugotować na twardo i przekroić na 4 części.
    Buraki pokroić w półplasterki, a szparagi na mniejsze kawałki.
  • image-0n54ql1 2. Sałatę luźno ułożyć na talerzu i na wierzchu poukładać buraki, szparagi oraz jajka.
    Całość skropić oliwą, odrobiną zalewy od szparagów i doprawić do smaku.
  • 3. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Jajka Sałata Szparagi

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować