Sałatka z pieczonymi buraczkami i ogórkiem małosolnym

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zdrowa i pożywna sałatka która może być przystawką lub propozycja lunchu do pracy.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 małe młode buraczki
    2 ogórki małosolne
    4 jajka
    1/2 papryki czerwonej
    1/2 papryki żółtej
    1 mała puszka groszku konserwowego
    2 łyżki majonezu
    Kawałek cebuli czerwonej ok.
    1/4
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przystawki

Sałatka z pieczonymi buraczkami i ogórkiem małosolnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraczki wyszorować ,zawinąć w folię aluminiową, ułożyć w żaroodpornym naczyniu, podlać niewielką ilością wody i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 1 godzinę.
  • 2. Jajka ugotować na twardo.
  • 3. Wystudzone buraczki obrać i pokroić w kostkę. Pokroić w drobną kostkę jajka, papryki i ogórki. Cebulę posiekać na drobno. Groszek i kukurydzę odcedzić nz zalewy. Połączyć wszystkie składniki, dodać majonez i doprawić solą i pieprzem do smaku. Przed podaniem można schłodzić aby wszystkie smaki się wyrównały.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Sałata Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Lunch

Podobne przepisy

To może cię zainteresować