Sałatka z pieczonym kurczakiem, pieczarkami i warzywami

0 (0 ocen)

  • 20 min

Ja tą sałatkę zrobiłam w wersji dość pikantnej i została przyjęta z dużym entuzjazmem przez domowników.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 duże udko z kurczaka
    500g pieczarek
    1 średni por
    1 mała papryka czerwona
    ½ czerwonej cebuli
    100g żółtego sera
    Pęczek natki pietruszki lub szczypiorku wedle uznania
    4 -5 łyżek majonezu
    Sól, pieprz
    Przyprawa do kurczaka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Ser

Sałatka z pieczonym kurczakiem, pieczarkami i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udko z kurczaka obsypać ulubionymi przyprawami i piec w piekarniku z funkcją grilla przez ok. 40 – 50 minut. Upieczone mięso oddzielić od kości i potargać na kawałki. Pieczarki pokroić w dość grube talarki i przesmażyć na łyżce oleju do odparowania wody. Paprykę, cebulę, ser żółty pokroić w kostkę, pora w krążki. Zimne pieczarki i pokrojone warzywa wymieszać razem z kurczakiem, serem i majonezem. Dodać posiekaną pietruszkę, sałatkę doprawić smaku.

Porady

Pora można wcześniej przelać wrzątkiem, nie będzie on wtedy bardzo dominujący w sałatce. Jeśli ktoś woli to udko można zastąpić piersią z kurczaka.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować