Sałatka z pieczonym burakiem, fetą i pęczakiem

4.5 (144 ocen)

Na drugie śniadanie do pracy lub do szkoły

Składniki:

  • Składniki :

    1 szklanka kaszy pęczak,
    3-4 szt buraków,
    150g sera feta,
    5 łyżek oliwy z oliwek,
    2 łyżeczki musztardy,
    sól,
    pieprz.
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z pieczonym burakiem, fetą i pęczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Buraki dokładnie oczyść i owiń folią aluminiową. Piecz w temperaturze 180 stopni przez 30-40 min aż będą miękkie. Buraki zostaw w folii. Ostudzone buraki obierz ze skórki i pokrój na mniejsze kawałki. Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Do kubeczka wlej oliwę, dodaj musztardę, sól i pieprz. Wymieszaj energicznie. Kaszę połącz z burakami i wcześniej przygotowanym sosem. Na górze pokrusz ser feta.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować