Sałatka z pieczonej papryki

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Nieziemsko pyszna sałatka, papryka z piekarnika robi się słodka, w zasadzie do takiej sałatki nie potrzeba wielu przypraw, oprócz podstawowych soli i pieprzu, delikatne muśnięcie oliwą wystarczy, żeby mieć świetny posiłek.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ok. 1 kg papryki (mogą być różne)
    oliwki zielone lub czarne
    ser feta lub sałatkowy
    sól, pieprz i trochę dobrej jakości oliwy z oliwek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z pieczonej papryki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę umyć, przekroić na połówki, usunąć gniazda nasienne i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 30-40 minut do mocnego zrumienienia w temperaturze 200 stopni. Po upieczeniu blachę przykryć ściereczką i zostawić do ostygnięcia.

    Wystudzoną paprykę delikatnie naciąć i nożykiem ściągać skórkę, powinna sama schodzić.

    Następnie pokroić na kawałki i przełożyć na talerze.

    Udekorować oliwkami i fetą lub innym serem sałatkowym, oprószyć solą, pieprzem i skropić oliwą.

    Sałatka jest przepyszna, gorąco polecam :-)

    SMACZNEGO!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Czerwona papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować