Sałatka z pieczoną cukinią, pomidorkami koktajlowymi i kaszą orkiszową

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna, pożywna i zdrowa sałatka.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • cukinia 1 sztuka
    olej rzepakowy 2 łyżki
    zioła prowansalskie 1 łyżka
    kasza orkiszowa 100 gramów
    pomidorki koktajlowe 150 gramów
    rzodkiewki 1 pęczek
    ser mozarella 1 opakowanie
    sałata 6 liści
    sos sałatkowy koperkowo-ziołowy 1 opakowanie
    oliwa z oliwek 5 łyżek
    sól 1 łyżeczka
    pieprz czarny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z pieczoną cukinią, pomidorkami koktajlowymi i kaszą orkiszową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię umyć i pokroić w plasterki lub półplasterki. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować cukinię olejem rzepakowym i posypać ziołami prowansalskimi. Piec przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni z termoobiegiem.
    Kaszę ugotować na sypko w osolonej wodzie. Odcedzić i wrzucić do miski.
    Pomidorki koktajlowe pokroić na ćwiartki, rzodkiewki w ćwierć plasterki, ser mozarella w kostkę. Sałatę porwać na kawałki.
    Połączyć wszystkie składniki. Dokładnie wymieszać sos sałatkowy z oliwą, a następnie dodać do sałatki. Przyprawić sałatkę dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza orkiszowa Pomidorki koktajlowe Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

4.49 (195 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Sałatka z kaszą orkiszową i warzywami.

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Smaczna pikantna sałatka. Szybka w przygotowaniu.

To może cię zainteresować