Sałatka z pesto pietruszkowym i szparagami

0 (0 ocen)

  • 20 min

Sałatka makaronowa z pesto i szparagami. Zdrowo, zielono i lekko. Polecam w formie na obiad bo jest syta. Szybka i prosta do zrobienia.

  • 20 min

Składniki:


  • 250 g makaronu drobnego kokardki
    5 szparagów zielonych
    5 szparagów białych
    10 pomidorków koktajlowych
    olej

    pesto:
    1 pęczek pietruszki
    8 łyżek oliwy z oliwek
    2 łyżki słonecznika
    2 łyżki sera startego parmezan
    1 ząbek czosnku
    sól, pieprz, cukier


Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Dania główne Pesto

Sałatka z pesto pietruszkowym i szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • szparagi ugotowane 1. Szparagi białe obieram, zielonych nie. Kroję na kawałki. Przekładam do garnka białe, dodaję sól, cukier szczyptę i gotuję. Po chwili dodaję zielone one krócej się gotują. Szparagi gotuję aldente nie mają być rozgotowane sprawdzam w międzyczasie.

  • pesto z zielonej pietruszki 2.

    Pietruszkę myję, odsączam i kroję. Przekładam do wysokiej misy blendującej. Dodaję słonecznik, oliwę, ser parmezan, czosnek. Całość miksuję na jednolitą masę.
    Pomidorki koktajlowe kroję na pól, i przesmażam na odrobinie oleju.

  • makaron wymieszany z pesto 3. Makaron gotuję aldente w osolonej wodzie, odcedzam.
    Makaron łącze z pesto, dodaję pokrojone szparagi i pomidorki. Posypuję natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Pietruszka Pomidor Sałata Szparagi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować