1/3 kapusty pekińskiej
puszka cieciorki 250 g
garść oliwek zielonych
garść oliwek czarnych
kilka pomidorów suszonych w oleju z ziołami i żurawiną
czerwona cebula
3 łyżki oleju z ziołami i żurawiną spod pomidorów
łyżka musztardy
2 łyżki majonezu
pieprz czarny świeżo mielony
sól do smaku
Sałatka z pekinki z cieciorką do pracy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cieciorkę przelać wodą na sicie i pozostawić do osączenia. Kapustę pekińską pokroić/poszatkować drobno. Pomidory, oliwki pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę pokroić w kostkę.
Warzywa przełożyć do salaterki i dodać 3 łyżki oliwy spod pomidorów. łyżkę musztardy sarepskiej, majonez, pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku.
Smacznego.
Komentarze