Sałatka z pęczaku i tuńczyka

4.5 (141 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

bardzo zdrowa sałatka

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5:
    - pęczaku ugotowany na sypko: 1.5 szklanki
    - puszka tuńczyka w sosie własnym: 1 puszka
    - ogorki korniszony: 6 sztuk
    - koperek: 3 łyżki
    - czosnek/duży: 2 sztuki
    - olej: 3 łyżki
    - cytryna – sok: 0.5 sztuki
    - sól, pieprz czarny do smaku: 2 szczypty
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z pęczaku i tuńczyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka z pęczaku i tuńczyka 1. Ogórki, obrać , pokroić w drobna kostkę . Tuńczyka wyjąc z puszki , osaczyć i podzielić na kawałki.Koperek umyć , osuszyć i posiekać .Tak przygotowany składniki połączyć z pęczakiem .Obrany czosnek zmiażdżyć ze szczypta soli , rozprowadzić olejem , doprawić do smaku pieprzem i sokiem z cytryny , wlać do sałatki , wymieszać ja , wstawić do lodówki co najmniej na godzinę , by ziarna pęczaku nasiąkły sosem .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować