Sałatka z pęczakiem, tuńczykiem, granatem i brukselką

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min
  • Dla 3 osób

nie da się jej oprzeć :)

  • 20 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • puszka tuńczyka w sosie własnym ( filet )
    garść świeżej brukselki
    1 owoc granatu
    mix sałat z rukolą
    100g kaszy pęczak

    Składniki: na dresing

    pozostały sok z granatu
    sok z jednej limonki
    2 łyżki miodu
    płaska łyżeczka pasty z czarnej fasoli
    odrobina chili
    4 łyżki oliwy z pestek winogron
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z pęczakiem, tuńczykiem, granatem i brukselką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gotujemy al' dente. Brukselkę oskubujemy z liści a następnie blanszujemy 3 minuty, wkładając ją do zimnej wody. Granat pestkujemy, odlewamy sok, który zostawiamy do dresingu. Gdy już wszystko przygotujemy wykładamy na talerz sałaty, następnie pęczak, odsączony tuńczyk w kawałkach, listki brukselki i na końcu posypujemy granatem. Łączymy składniki dresingu, polewamy przygotowaną sałątkę i zjadamy:)
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza pęczak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Lunch Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować