Sałatka z panierowaną mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Warzywa myjemy. Sałatę porwać na kawałki, pomidory pokroić na ósemki, ogórek w cienkie półplasterki a cebulę w piórka. Skropić oliwą i octem winnym, wymieszać.
2.Plastry boczku pokroić w paseczki i przesmażyć na suchej patelni. Mozzarellę pokroić w plastry 0,5 cm, podzielić na ćwiartki.
3.Bułkę tartą wymieszać z papryką i chili. Obtaczać mozzarellę w roztrzepanym jajku i bułce a następnie smażyć na dużym ogniu na złoto często obracając.
4.Warzywa wymieszać z boczkiem, doprawić solą i pieprzem. Wierzch sałatki posypać posiekanym szczypiorkiem i obłożyć usmażoną mozzarellą.
Komentarze