Sałatka z paluszkami krabowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Dwa jajka dzielimy na ćwiartki i odkładamy do dekoracji, pozostałe jajka kroimy w kostkę. Paluszki krabowe (nie gotujemy) kroimy w kostkę, papryka,ogórek również w kostkę. Pekinkę drobno szatkujemy, dodajemy odsączoną kukurydzę z puszki, przekrojone na połówki oliwki i łączymy wszystkie składniki delikatnie mieszając.
2.Całość doprawiamy pieprzem,solą oraz sokiem z połowy cytryny. Polewamy sosem czosnkowym. Dekorujemy plastrami cytryny, ćwiartkami jajek i posypujemy szczypiorkiem.
3.Sos czosnkowy- ząbki czosnku przecisnąć przez praskę, dodać śmietanę, majonez, koperek. Wszystko ładnie połączyć.
Porady
Czasami do majonezu dodaję tylko Sos koperkowy lub Grecki z torebki np Knorr.
Komentarze