Sałatka z ogórków – przetwory do słoików

4.5 (151 ocen)

  • 60 min

Przetwory, przetwory cd

  • 60 min

Składniki:

  • 4 kg ogórków
    ½ kg cebuli
    1 kg kolorowej papryki
    ½ marchewki

    Zalewa:
    1 szkl octu + 1 szkl oleju + 1 szkl cukru + 3 łyżki soli
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przetwory

Sałatka z ogórków – przetwory do słoików - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki pokroić w plasterki. Nie trzeba ich obierać, chyba że są bardzo duże. Podobnie pokroić cebulę i paprykę. Marchewkę zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Wymieszać wszystko ze sobą na sałatkę.
  • 2. Składniki zalewy wymieszać ze sobą. Do słoików nałożyć sałatkę. Zalać ją zalewą. Zakręcić słoiki i pasteryzować salatkę przez 15-20 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować