Sałatka z ogórków konserwowych i smażonej cebuli

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Sałatka z ogórków konserwowych i smażonej cebuli to świetny dodatek do dań obiadowych.

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 l słoik ogórków konserwowych,
    1 duża cebula,
    1 łyżeczka kurkumy,
    1 łyżeczka słodkiej papryki,
    sól i pieprz do smaku,
    3-4 łyżki oleju do smażenia,
    3-4 łyżki oleju do polania.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Dodatki

Sałatka z ogórków konserwowych i smażonej cebuli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki kroimy w kosteczkę.
    Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na oleju (3-4 łyżki), posypujemy kurkumą i słodką papryką, solą i pieprzem do smaku.
    Smażymy do miękkości na małym ogniu.
    Łączymy z ogórkami, mieszamy.
    Polewamy olejem i dokładnie mieszamy.
    Podajemy do dan obiadowych lub jako przystawka.
    Smacznego ;)

Porady

Zamiast ogórków konserwowych możemy użyć kiszonych.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Sałata Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować