Sałatka z ogórków konserwowych i smażonej cebuli to świetny dodatek do dań obiadowych.
15 min
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
1 l słoik ogórków konserwowych,
1 duża cebula,
1 łyżeczka kurkumy,
1 łyżeczka słodkiej papryki,
sól i pieprz do smaku,
3-4 łyżki oleju do smażenia,
3-4 łyżki oleju do polania.
Sałatka z ogórków konserwowych i smażonej cebuli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ogórki kroimy w kosteczkę.
Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na oleju (3-4 łyżki), posypujemy kurkumą i słodką papryką, solą i pieprzem do smaku.
Smażymy do miękkości na małym ogniu.
Łączymy z ogórkami, mieszamy.
Polewamy olejem i dokładnie mieszamy.
Podajemy do dan obiadowych lub jako przystawka.
Smacznego ;)
Porady
Zamiast ogórków konserwowych możemy użyć kiszonych.
Komentarze