Sałatka z ogórków i fasolki szparagowej

4.43 (185 ocen)

  • 35 min

Jest przepyszna.

  • 35 min

Składniki:

  • 2 kg ogórków gruntowych
    2 kg żółtej fasolki szparagowej
    1 kg cebuli
    0,5 szklanki oleju
    1 szklanka octu 10%
    2 małe słoiczki koncentratu pomidorowego
    4 łyżki soli
    2 szklanki cukru
    0,5 łyżeczki pieprzu mielonego
Wystaw ocenę:

4.43 (185 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Sałatka z ogórków i fasolki szparagowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki umyc,osuszyć ,obrać i pokroić w talarki,cebule w piórka i wkładamy do miski.
  • 2. Fasolkę myjemy kroimy na pół i gotujemy w osolonej wodzie ok 20 min.Odcedzamy na sitko i studzimy.Dodajemy do ogórków i cebuli.
  • 3. Przygotowujemy zalewę(nie gotujemy):olej mieszamy z octem,koncentratem pomidorowym,solą,cukrem i pieprzem.Dokładnie mieszamy i wlewamy do ogórków.Przekładamy do słoików i pasteryzujemy 15 min
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Koncentrat pomidorowy Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować