Sałatka z mozzarellą i kiełkami rzodkiewki

4.5 (151 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Sałatka jest pyszna i zdrowa, głównie dzięki kiełkom, które są skarbnicą witamin i minerałów.

Składniki:

  • ● ok. 7 dag mozzarelli
    ● jajko
    ● garść kiełków rzodkiewki
    ● kilka gałązek natki pietruszki, najlepiej dekoracyjnej
    ● 2 kawałki papryki konserwowej
    ● kilka liści sałaty
    ● op. sosu winegret
    ● 3 łyżki oliwy
    ● ew. sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z mozzarellą i kiełkami rzodkiewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko gotujemy na twardo.
    Studzimy, obieramy i kroimy
    w ćwiartki. Sałatę myjemy,
    osuszamy. Rwiemy na kawałki.
    Mozzarellę kroimy w plastry,
    a paprykę w dość szerokie
    paski.
  • 2. Sos winegret dokładnie
    mieszamy z 3 łyżkami wody
    i oliwą.
  • 3. Składniki sałatki układamy
    na talerzu. Posypujemy kiełkami
    i ewentualnie oprószamy
    solą i pieprzem. Skrapiamy
    sosem. Dekorujemy natką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mozzarella Sałata

Notka redakcyjna

PP_05-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować