Sałatka z młodym bobem i czerwoną cebulką

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Chrupiący bób, słodki groszek i łagodna czerwona cebulka w kwaskowatym dressingu w zielonej sałatce, jak na wiosnę przystało.

  • Łatwy

Składniki:


  • - młody bób: 400 gramów
    - groszek zielony (może być mrożony): 200 gramów
    - cebula czerwona mała: 1 sztuka
    - czosnek: 1 ząbek
    - sok z cytryny: 2 łyżki
    - olej z pestek winogron: 2 łyżki
    - sól: 2 szczypty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z młodym bobem i czerwoną cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka z bobem 1. Bób wrzucić do wrzącej wody i gotować około 2 minuty. Odcedzić i włożyć do zimnej wody, to ułatwi zdejmowanie skórek i dzięki temu bob zachowa ładny zielony kolor. Groszek zalać gorącą wodą, odczekać kilka minut, odcedzić i zostawić do ostudzenia. Cebulę pokroić w bardzo drobną kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki delikatnie wymieszać dodając soku z cytryny, oliwy i soli do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bób Czerwona cebula Groszek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować