SAŁATKA Z MIGDAŁAMI

4.5 (177 ocen)

  • 30 min

SMACZNA I ŁADNIE SIĘ PREZENTUJĄCA NA STOLE

  • 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    - BROKUŁ

    - 1 OPAK. SERA TYPU FETA

    - PIERŚ Z KURCZAKA

    - 50 G MIGDAŁÓW W PLASTRACH

    - 2 ŁYŻKI MAJONEZU

    - 3 ŁYŻKI ŚMIETANY 12-18%

    - 2-3 ZĄBKI CZOSNKU

    - PRZYPRAWY ( GYROS,PIEPRZ,JARZYNKA,SÓL)

    - ŁYŻKA MASŁA

    - OLEJ DO SMAŻENIA
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SOS CZOSNKOWO-ŚMIETANOWY

    MIESZAMY MAJONEZ,ŚMIETANĘ I PRZETARTY PRZEZ PRASKĘ CZOSNEK.PRZYPRAWIAMY PIEPRZEM.
  • 2. BROKUŁ OBGOTOWAĆ W OSOLONEJ WODZIE.OKOŁO 3-4min.

    PIERŚ Z KURCZAKA POKROIĆ W KOSTKĘ ,OBSYPAĆ GYROSEM I JARZYNKĄ A NASTĘPNIE PODSMAŻYĆ NA NIEWIELKIEJ ILOŚCI OLEJU.

    MIGDAŁY UPRAŻYĆ NA MAŚLE NA ZŁOTY KOLOR.

    BROKUŁA DZIELIMY NA MAŁE RÓŻYCZKI I POŁOWĘ WYKŁADAMY NA MISĘ.NA TO POŁOWĘ POKROJONEGO W KOSTKĘ SERA,NASTĘPNIE RÓWNIEŻ POŁOWĘ PIERSI Z KURCZAKA I CZĘŚĆ MIGDAŁÓW.POLEWAMY POŁOWĄ SOSU I JESZCZE RAZ POKRYWAMY WARSTWAMI SKŁADNIKÓW.NA WIERZCHU POSYPAĆ MIGDAŁAMI.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować