Sałatka z migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.SOS CZOSNKOWO-ŚMIETANOWY
MIESZAMY MAJONEZ,ŚMIETANĘ I PRZETARTY PRZEZ PRASKĘ CZOSNEK.PRZYPRAWIAMY PIEPRZEM.
2.BROKUŁ OBGOTOWAĆ W OSOLONEJ WODZIE.OKOŁO 3-4min.
PIERŚ Z KURCZAKA POKROIĆ W KOSTKĘ ,OBSYPAĆ GYROSEM I JARZYNKĄ A NASTĘPNIE PODSMAŻYĆ NA NIEWIELKIEJ ILOŚCI OLEJU.
MIGDAŁY UPRAŻYĆ NA MAŚLE NA ZŁOTY KOLOR.
BROKUŁA DZIELIMY NA MAŁE RÓŻYCZKI I POŁOWĘ WYKŁADAMY NA MISĘ.NA TO POŁOWĘ POKROJONEGO W KOSTKĘ SERA,NASTĘPNIE RÓWNIEŻ POŁOWĘ PIERSI Z KURCZAKA I CZĘŚĆ MIGDAŁÓW.POLEWAMY POŁOWĄ SOSU I JESZCZE RAZ POKRYWAMY WARSTWAMI SKŁADNIKÓW.NA WIERZCHU POSYPAĆ MIGDAŁAMI.
Komentarze