Sałatka z marynowanymi pieczarkami i szynką

4.5 (141 ocen)

Sałatka bałagan w nowej wersji. Prosta i bardzo szybka w przygotowaniu. Idealna na każda okazję.

Składniki:

  • mieszanka warzyw w słoiku (groszek-marchewka-kukurydza) ,
    mała cebulka,
    6-10 marynowanych pieczarek,
    ok 10-15 dag żółtego sera,
    ok 20-25 dag szynki konserwowej,
    2-3 ogórki kiszone,
    2 jajka,
    Majonez( ok. 1-2 łyżki), jogurt naturalny(ok. 2-3 łyżki), musztarda(ok. 1 łyżka),
    Sól, pieprz do smaku, kilka listków natka pietruszki + do dekoracji,
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Sałatka z marynowanymi pieczarkami i szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa ze słoika odcedzamy. Cebulę kroimy w drobną kostkę i lekko solimy. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Szynkę, ogórka i pieczarki kroimy w kostkę. Jajka ścieramy na tarce o małych oczkach. Natkę pietruszki drobno siekamy.
    Majonez z jogurtem i musztardą dokładnie mieszamy i łączymy zresztą składników. Doprawiamy do smaku. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować