Sałatka z makreli , ryżu , ogórków małosolnych i grzybków marynowanych

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Pyszna sałatka , którą możemy podać na Wielkopiątkową kolację , jak też na różnego rodzaju imprezy .

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 makrela wędzona

    100 g ryżu

    3 jajka ugotowane na twardo

    3 ogórki małosolne

    mały słoik marynowanych prawdziwków

    1 puszka kukurydzy

    4 łyżki majonezu

    sól , pieprz

Sałatka z makreli , ryżu , ogórków małosolnych i grzybków marynowanych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makrelę oddzielić od skóry , podzielić na mniejsze kawałki , usuwając ości .

    Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu , ostudzić .

    Jajka obrać , pokroić w drobną kostkę .

    Ogórki małosolne opłukać , pokroić w drobną kostkę .

    Grzybki odsączyć , pokroić w drobną kostkę .

    Kukurydzę odsączyć .

    W misce wymieszać wszystkie składniki .

    Dodać majonez , doprawić solę i pieprzem .

    Całość ponownie wymieszać .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy