Sałatka z makreli, kaszy owsianej i fety

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Sałatka z wędzonej makreli, kaszy owsianej, sera fety, papryki i ogórków konserwowych. Podawana z olejem.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 makrela wędzona,
    1 szklanka kaszy owsianej,
    3 ogórki konserwowe,
    3 plastry papryki czerwonej konserwowej,
    2 plastry papryki żółtej konserwowej,
    150 g sera fety,
    czarny pieprz do smaku,
    olej.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z makreli, kaszy owsianej i fety - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z makreli pozbywamy się ości i skóry, rozdrabniamy na małe kawałeczki. Kaszę owsianą gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.

    Papryki i ogórki konserwowe kroimy w drobną kosteczkę. Ser feta rozkruszamy. Makrelę, ostudzoną kaszę, warzywa i ser mieszamy ze sobą.

    Dodajemy czarny pieprz i olej. Mieszamy wszystko dokładnie ze sobą.

    Smacznego ;)

Porady

Możemy dodać również kukurydzę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza owsiana Papryka Sałata Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować