Sałatka z makrelą, pieczonym burakiem, pomidorem i wędzonym twarogiem na mixie sałat

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 3 osób

Lekka sałatka z wędzoną makrelą, pieczonym burakiem, pomidorem malinowym i wędzonym twarogiem, polana dressingiem z oliwy z suszonych pomidorów, soku z cytryny i musztardy.

  • 20 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • 1 burak
    1 wędzona makrela
    1 pomidor malinowy
    150 gram mixu sałat
    150 gram twarogu wędzonego
    3 łyżki oliwy z oliwek
    2 łyżki soku z cytryny
    1 łyżeczka musztardy
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z makrelą, pieczonym burakiem, pomidorem i wędzonym twarogiem na mixie sałat - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraka myjemy, osuszamy, zawijamy w folię aluminiową i pieczemy przez godzinę w temperaturze 180 stopni. Zostawiamy do wystudzenia, a następnie kroimy w kostkę.
    Makrelę obieramy dokładnie z ości.
    Pomidora oraz twaróg wędzony kroimy w kostkę.
    Na talerzach układamy mix sałat. Następnie układamy rybę, buraka, pomidora i twaróg wędzony.
    Do słoiczka wlewamy oliwę z suszonych pomidorów, dodajemy sok z cytryny, musztardę i pieprz. Energicznie mieszamy, aż powstanie jednolity sos, a następnie polewamy nim sałatkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Buraki Makrela Twaróg Pomidor

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować