Lekka sałatka z wędzoną makrelą, pieczonym burakiem, pomidorem malinowym i wędzonym twarogiem, polana dressingiem z oliwy z suszonych pomidorów, soku z cytryny i musztardy.
Sałatka z makrelą, pieczonym burakiem, pomidorem i wędzonym twarogiem na mixie sałat - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Buraka myjemy, osuszamy, zawijamy w folię aluminiową i pieczemy przez godzinę w temperaturze 180 stopni. Zostawiamy do wystudzenia, a następnie kroimy w kostkę.
Makrelę obieramy dokładnie z ości.
Pomidora oraz twaróg wędzony kroimy w kostkę.
Na talerzach układamy mix sałat. Następnie układamy rybę, buraka, pomidora i twaróg wędzony.
Do słoiczka wlewamy oliwę z suszonych pomidorów, dodajemy sok z cytryny, musztardę i pieprz. Energicznie mieszamy, aż powstanie jednolity sos, a następnie polewamy nim sałatkę.
Komentarze