Sałatka z makrelą i jajkiem na lodowej sałacie

0 (0 ocen)

  • 15 min

Cześć!Ostatnimi czasy dostałem kilka wiadomości odnośnie sałatek i surówek, które jadam - mianowicie czy takowe mogę umieścić.Tym samym też podaję na tacy sałatkę która jak dla mnie genialnie sprawdza się na kolacje - świetne uzupełnienie zdrowych tłuszczy i białka.

  • 15 min

Składniki:

  • -120 g jajka kurzego (2 jajka rozmiar "L"),
    -40 g wędzonej makreli "Marinero" (Biedronka),
    -40 g jogurtu naturalnego, typu Greckiego 0% tłuszczu "Piątnica" (Biedronka),
    -15 g czerwonej papryki,
    -60 g pomidora,
    -liść lodowej sałaty.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z makrelą i jajkiem na lodowej sałacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Nastawiamy wodę na jajka, obieramy makrelę, kroimy paprykę oraz pomidora, przygotowujemy liść sałaty.
  • 2. Wrzucamy jajka do gotującej się wody, gotujemy maksymalnie 10 minut - by jajka nie straciły wartości odżywczych.
  • 3. W tak zwanym "między czasie", układamy kolejno w misce : liść sałaty, pomidora.
  • 4. Wyciągamy jajka z wody, studzimy, dzielimy każde na 2 części i wykładamy na wcześniej umieszczone produkty w misce
  • 5. Na jajka wykładamy makrelę oraz polewamy jogurtem naturalnym typu greckiego 0 %.
  • 6. Dobrze jest odstawić na 30-60 minut do lodówki, lecz można również zjeść od razu :)
  • 7. GOTOWE ! SMACZNEGO!

Porady

Wartość odżywcza na 100 g gotowego produktu: Kcl: 112 Białka: 9,8 g Węglowodany: 1,7 g Tłuszcze: 7,2 g Zapraszam na mojego dietetycznego, bloga kulinarnego : https://pasjajedzenieszczescie.wordpress.com/

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makrela

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować