Sałatka z makrelą i bakłażanem

4.5 (180 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min
  • Dla 3 osób

Pyszna sałatka z wędzoną makrelą i podsmażonym na maśle bakłażanem i papryką. Bardzo ją lubimy bo jest bogata w smak i szybka do zrobienia

  • 20 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • bakłażan 1 szt
    papryka czerwona 1 szt
    makrela wędzona 1 szt
    papryka słodka do smaku
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    masło 3 łyżki
    koper posiekany 2 łyżki
    sos balsamiczny do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Ryba

Sałatka z makrelą i bakłażanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bakłażana i paprykę pokroić w słupki. Podsmażyć na maśle z dodatkiem papryki słodkiej soli i pieprzu. Wyłożyć na talerze.

    Makrelę porwać w palcach na małe kawałki i dodać do usmażonych warzyw. Całość posypać posiekanym koperkiem.

    Sałatkę polać do smaku sosem balsamicznym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakłażan Ryby Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Lunch

Podobne przepisy

To może cię zainteresować