Łatwa i ekspresowa w wykonaniu sałatka pasująca np. do dań z grilla.
20 min
Składniki:
120 g makaronu w kształcie ryżu
500 g mieszanki marchewka z groszkiem i kukurydzą
5 łyżek majonezu
250 g dobrej gotowanej szynki
1 mała czerwona papryka
sól, pieprz
szczypiorek do dekoracji.
Sałatka z makaronem ryżowym i szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron ugotować wg.przepisu na opakowaniu, osączyć i zahartować go zimną wodą. Mieszankę warzyw dokładnie odsączyć.paprykę pokroić (odłożyć 1/4 do dekoracji). Szynkę pokroić w dość dużą kostkę. Wszystkie składniki połączyć w misce, doprawić solą i pieprzem. Udekorować pozostałą papryką i szczypiorkiem. Podawać schłodzoną smacznego!
Komentarze