Sałatka jest przepyszna i ekspresowa w przygotowaniu, a najwięcej czasu zajmuje w niej... gotowanie jajek... Idealnie sprawdzi się jako pożywna przekąska, na imprezę czy wizytę niepodziewanych gości. U mnie znika w każdej sytuacji.
15 min
Dla 4 osób
Składniki:
250g fasolki szparagowej w zalewie
2 jajka
1 puszka łososia (u mnie w wodzie, ale może być w oleju; można użyć też tuńczyka lub makreli)
1/2 puszki kukurydzy
Dodatkowo:
1-2 łyżki majonezu
sól, pieprz
Sałatka z łososiem i fasolką szparagową w zalewie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ugotować na twardo i pokroić w drobną kostkę.
Fasolkę, łososia oraz kukurydzę należy odcedzić z zalewy.
Wszystkie składniki umieścić w misce i połączyć z majonezem.
(Czasami dodaję kawałek papryczki chili.)
Sałatkę doprawić do smaku, a przed podaniem najlepiej schłodzić w lodówce.
Komentarze