Sałatka z łososiem i fasolką szparagową w zalewie

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Sałatka jest przepyszna i ekspresowa w przygotowaniu, a najwięcej czasu zajmuje w niej... gotowanie jajek... Idealnie sprawdzi się jako pożywna przekąska, na imprezę czy wizytę niepodziewanych gości. U mnie znika w każdej sytuacji.

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 250g fasolki szparagowej w zalewie
    2 jajka
    1 puszka łososia (u mnie w wodzie, ale może być w oleju; można użyć też tuńczyka lub makreli)
    1/2 puszki kukurydzy
    Dodatkowo:
    1-2 łyżki majonezu
    sól, pieprz

Sałatka z łososiem i fasolką szparagową w zalewie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo i pokroić w drobną kostkę.
    Fasolkę, łososia oraz kukurydzę należy odcedzić z zalewy.
    Wszystkie składniki umieścić w misce i połączyć z majonezem.
    (Czasami dodaję kawałek papryczki chili.)
    Sałatkę doprawić do smaku, a przed podaniem najlepiej schłodzić w lodówce.

Komentarze

Podobne przepisy