250 gram łososia
4 plastry ananasa z puszki
1 łyżeczka pasty paprykowej
oliwa z oliwek
4 liście sałaty rzymskiej
1 strączek chili
garść roszponki
kilka łodyżek kolendry
sok z 1 limonki
sól do smaku
Sałatka z łososiem i ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Łososia posolić, skropić sokiem z limonki i posmarować pastą paprykową.
Po 40 minutach owinąć folią i piec około 15 minut w 190 st C.
Gdy wystygnie pokroić go w kostkę.
Chili pokroić w plasterki.
Ananasa pokroić w kostkę.
Na salacie ułożyć porcje łososia i ananasa.
Skropić sokiem z limonki i oliwą.
Dodać chili, roszponkę i porwaną kolendrę.
Podawać schłodzone bądź bezpośrednio po przygotowaniu.
Komentarze