Pyszna i prosta sałatka z perłowym kuskusem, ciecierzycą i sosem z dodatkiem tahini. Idealnie sprawdzi się jako pudełkowe śniadanie do pracy albo dodatek do mięs z grilla.
Sałatka z kuskusem perłowym i cieciorką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kuskus perłowy, w odróżnieniu od zwykłego, musimy ugotować. Wkładamy do wrzątku i gotujemy około 10 minut. Po tym czasie odcedzamy, przelewamy zimną wodą.
Ciecierzycę odcedzamy. Pomidora, ogórka, rzodkiewkę i paprykę kroimy w kostkę. Mieszamy z kuskusem.
Składniki na sos łączymy i dodajemy do sałatki. Doprawiamy pieprzem do smaku.
Sałatka najlepiej smakuje schłodzona. Przed podaniem posypujemy sezamem i dekorujemy świeżymi ziołami.
Komentarze